Välkommen till oss!

Det är vi, Catarina och Peter Claésson, som är ägare till Tryckeriet i Älmhult.

På samma sätt som våra trycksaker ska hålla hög kvalitet och kännas bra i din hand vill vi att kontakten mellan dig och oss ska fungera. Alltifrån hjälp med val av rätt papper till att vi levererar vid utsatt tid. Vi tror på en helhetslösning och har alltid våra kunders bästa för ögonen.

Vi är ett mindre tryckeri vilket gör att vi kan erbjuda dig en personlig service. I slutändan gynnar det dig som kund. Småländsk prisvärdhet med andra ord. Kvalitet ska inte behöva kosta extra.

Så började det

År 1878 startade sergeant Eriksson en liten bok- och pappershandel i Sävsjö. Gradvis utökade verksamheten till att inkludera bokbinderi, tryckeri. Sedan 2000 ägs tryckeriet av familjen Claésson och två år senare flyttade företaget till Carl von Linnés hemtrakter – Älmhult, ca 6 mil söder om Växjö i Småland.

2007 bytte vi namn till Tryckeriet i Älmhult. 2008 fick vi nya lokaler bakom ICA Maxi, men vi växte snart ur lokalerna. Sedan 2013 finns huvudkontor och maskinhall i nuvarande lokaler på Stallgatan 2 i Älmhult. Sedan 2012 är vi leverantörer av storformatsprodukter, 2013 köpte vi en 8-färgspress och 2020 fick vi nya maskiner för falsning och broschyrhäftning.

Följ med ut på golvet i tryckhallen

Bläddra med pilarna till vänster och höger

Vår stora tryckpress trycker 15000 ark i timmen
Stefan ställer in tryckpressen
Noggrann kvalitetskontroll
Anas vid skärmaskinen
Tidningar adresseras
Tidningar buntas med plastband
Olivia tittar på bokomslag i InDesign
Visitkort skärs i maskin
Olivia och Peter monterar
vinyltryck på aluminiumskylt
Peter pressar ut luftbubblor
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider